Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Welkom bij KiVoZorg

Online kindercoaching, trainingen en advies

online kindercoach

Elke ouder ziet zijn kind het liefst gelukkig. Het kan echter voorkomen dat je kind niet lekker in zijn vel zit en last heeft van onverklaarbare buikpijn, veel piekert of heel onzeker is bijvoorbeeld.


Wat is een kindercoach?

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen vanaf ca zes jaar. (bij ons is begeleiding onder de 6 jaar ook mogelijk maar dan valt het onder opvoedkundig advies)

Over één ding zijn alle kindercoaches het eens; zij geloven allemaal dat de antwoorden in het kind zelf zitten. Kindercoaches werken oplossingsgericht en kijken voorbij de “problemen” die jouw kind heeft. Samen met de kindercoach ontdekt een kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen van een kind gewerkt en doet het kind zelfkennis op. Dit is iets waar een kind de rest van zijn leven wat aan heeft. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind!


Wanneer naar een kindercoach?

De hulp van een kindercoach kan ingeschakeld worden wanneer jouw kind al een tijdje niet lekker in zijn vel zit. Je zou een kindercoach kunnen inschakelen wanneer jouw kind:

onzeker is

heel erg verlegen is

slecht in slaap kan komen

heel veel piekert en zorgen maakt over van alles en nog wat

moeite heeft met emoties herleiden en uiten

verdrietig is

(faal)angstig is

last heeft van driftbuien

een scheiding moet verwerken

gepest wordt

Dit zijn allemaal problemen die een kind behoorlijk kunnen belemmeren in z’n dagelijks leven. Herken jij jouw kind niet in de kenmerken maar zit hij toch niet lekker in zijn vel? Ook dan kan een kindercoach in veel gevallen helpen.

De werkwijze van een kindercoach

Een verschil tussen een kindercoach en een andere therapeut is dat een kindercoach een werkwijze/methode zoekt die past bij het kind en niet omgekeerd. Een kindercoach kijkt dus echt naar wat een kind nodig heeft en stemt daar zijn begeleiding op af. Wanneer een kind gaat geloven in zijn kwaliteiten, wordt de focus verschoven van ‘probleem’ naar zelfkennis. Vaak is het ‘probleem’ dan geen probleem meer. De begeleiding duurt ongeveer drie maanden met in totaal gemiddeld zo’n 6- 8 sessies .